Hvorfor trene hjemme?

I dagens samfunn er trening en sentral del av hverdagen til veldig mange. Det skrives side opp og side ned om hvor viktig trening er og det legges stadig ut tips og øvelser du bør trene for å komme i form eller få bedre helse. Men de aller fleste artiklene og oppslagene om trening, handler om det du kan gjøre på et treningssenter. I like stor grad fokuseres det ikke på hjemmetrenig eller utetrening. Jeg mener det er mange gode grunner til at fokuset bør dreies over til å vise hva man faktisk kan trene hjemme og bygge opp under de mulighetene som hjemmetrening gir.

Hjemmetrening kan være tingen for deg hvis:

• du har en travel hverdag
• du har små barn og liten eller ingen tilgang på barnevakt
• været hindrer deg i å dra ut
• du ikke har tilgang til et treningssenter i ditt nærmiljø
• du ikke er fortrolig med å trene blant andre mennesker
• du ikke har råd til et medlemsskap på et treningssenter
• du har en jobb som ikke gir rom for å trene i treningssenternes åpningstider
• du vil trene i ditt eget tempo

La meg se nærmere på disse eksemplene:

Hvis du har en travel hverdag
De aller fleste idag, har en hektisk hverdag. De slites mellom jobb, familie, venner og sosiale aktiviteter. Dermed er terskelen høy for å legge inn en eller flere treningsøkter på et treningssenter eller i en idrettshall. Velger du å trene hjemme, holder du formen ved like og slipper den dårlige samvittigheten.

Hvis du har små barn
Mange med små barn i hus, synes det er vanskelig å finne tid til egentrening. Flere enn man tror, sliter med liten eller ingen tilgang på barnevakt. Når du trener hjemme, har du ikke behov for barnevakt. Da kan du gjøre øvelser både mens barna er våkne eller etter at de har lagt seg. Du kan til og med bruke barnet som vekt i mange av øvelsene, noe barna ofte synes er utrolig morsomt.

Hvis været holder deg inne
Det kan være vanskelig å motivere seg til å komme seg ut hvis regnet pisker, vinden uler, snøen laver ned og veiene er glatte. Mange steder er det slett ikke å anbefale å dra ut når værgudene er på sitt vrangeste. Dette slipper du å bekymre deg for, når du kan utfolde deg i varmen innenfor hjemmets fire vegger.

Hvis du ikke har tilgang til et treningssenter
Det er mange som bor slik til, at det ikke er et treningssenter eller en idrettshall i deres nærmiljø eller innenfor en akseptabel reisevei. Da er hjemmetrening et nødvendig og fullgodt treningsalternativ.

Hvis du ikke liker å trene ute eller på et senter
Av forskjellige årsaker er ikke alle komfortable med å løpe gatelangs, trene styrke i en park eller vise seg i treningsklær på svette treningssentre. For alle dere er hjemmetrening et veldig godt alternativ.

Hvis du ikke har råd til et dyrt medlemsskap
Å være medlem på et treningssenter kan være en kostbar affære og det er ikke alle som har en økonomi som tillater dette. Hjemme på stuegulvet koster det ingen ting å trene, hverken i medlemsskap eller for bruk av utstyr.

Hvis du har vanskelige arbeidstider
Mange jobber på andre tider enn den vanlige 8 til 16-dagen, og mange reiser mye i jobben sin. Da kan det være vanskelig å overholde en fast treningstid og åpningstidene på et treningssenter eller i en idrettshall. Hvis du trener hjemme, kan du tilpasse treningen etter livet ditt, i stedet for å være “slave” av den. Og har du gode hjemmetreningsøvelser, kan du ta disse med deg på alle jobbreisene dine.

Hvis du vil trene i ditt eget tempo
For de fleste handler det om å øke aktivitetsnivået i livet, uten at man har et ønske om å bli råsterk eller maratonløper. På et treningssenter er det mange som mener noe om hvor hardt og hvor lenge du bør kjøre på for at treningen skal noen effekt. Når du trener hjemme, kan du gå grundig til verks og bygge opp en kanonform, eller du kan velge å trene lett og lite, men godt. Hjemme hos deg selv, er det du som bestemmer og legger opp treningen ut i fra dine egne behov og ønsker.

Skrevet av Elisabeth Rolsdorph for Treningsrom.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.